Nem közvetítettek Iránban egy Bundesliga-mérkőzést, mert nő vezette a meccset

2019 február 17., vasárnap 11:34
401

Nem láthatták Iránban a IRIB nézői a Bayern Müchen-Augsburg pénteki összecsapását, miután a televízió egyszerűen nem közvetítte a meccset, pedig megvásárolta a német elsőosztályú mérkőzések közvetítési jogait.

A letiltás oka egyszerűen annyi volt, hogy a meccset egy női bíró, Bibiana Steinhaus vezette, ami Németországban már hétköznapi eseménynek számít, Iránban viszont nem. Pontosabban azzal van baj, hogy Steinhaus nem megfelelő öltözékben mutatkozott, azaz nem takarta - arcát kivéve - az egész testét ruha.

A Bibinek is becézett bíró egyébként alaposan fel volt öltözve, de fejkendő - ami előírás minden nő számára Iránban -, nem volt rajta. Így nézett ki:

Fotó: firo Sportphoto/Marcel Engelbrec/Picture-Alliance/AFP

Nem először gyűlik meg az iráni sportközvetítés baja a német bíróval, tavaly úgy oldották meg a dolgot, hogy amikor a közvetítés a bírót mutatta közelről, gyorsan bevágtak egy nézőkről készült vágóképet. (DW)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt