Akciófilmbe illő videót tett közzé a rendőrség a szökött rab üldözéséről

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Közzétette a rendőrség a videót annak a férfinak az elfogásáról, aki pénteken a Fővárosi Törvényszéken megszerezte az őr fegyverét, majd őt túszul ejtve elmenekült. A bíróság előtt aztán szerzett egy autót is a sofőrt foglyul ejtve. A rendőrök 35 perccel később célzott lövésekkel ártalmatlanították.

A videó akciófilmekbe illő jeleneteket tartalmaz.

Látszik, ahogy a rab elhagyja a bíróságot a foglyul ejtett őrrel. Majd az a pillanat, ahogy később a kocsit maga mögött hagyó Sz. Károly a XV. kerületi Szentmihályi út és Nyírpalota út kereszteződése felé fut.

Közben megkísérelt megszerezni egy másik gépkocsit, de a sofőr nem hagyta magát.

A rendőrök végül a kereszteződésben érték utol a gyalogosan menekülő rabot, ekkor lőtték meg.

A videón Sz. egyik túsza, vagy valamelyik rendőr arról mesél, mondta a férfinak, ne csináljon hülyeséget.

De Sz. erre azt válaszolta, neki már vége van, “végem van, végem van”.

A szökött rab végül nem állt meg a rendőrökk felszólítására, majd figyelmeztető lövéseire sem, ezért több célzott lövést adtak le rá. Hét lövés találta el, sérülései ellátását a Terrorelhárítási Központ Taktikai Medicina egysége kezdte el, majd átadták a mentőszolgálatnak, akik kórházba vitték. Másfél napig tartó mélyaltatás után vasárnap tért magához.

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 8,5 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.