Csak az édesanyja látogathatja a hét lövéssel leterített szökevényt

2019 február 18., hétfő 5:38
181

Másfél napig tartó mélyaltatás után vasárnap magához tért Sz. Károly, akit pénteken hét lövéssel terítettek le a rendőrök, írja a Blikk. A büntetett előéletű, fegyveres rablás miatt 2017-ben kilenc év börtönre ítélt férfit pénteken rongálás és garázdaság miatt ítélték 13 hónap börtönre, az ítélethirdetéskor szerezte meg az egyik őr fegyverét.

Rendõrök helyszínelnek a XIV. kerületi Szentmihályi út és Nyírpalota út keresztezõdésénél 2019. február 15-én, miután a helyszínen elfogták azt a férfit, aki az ítélethirdetést követõen megszökött a Fõvárosi Törvényszék egyik tárgyalótermébõl. Fotó: Mihádák Zoltán/MTI/MTVA

A pisztolyt ráfogta a háromtagú bírói tanácsra, majd kirontott a teremből. Az egyik bíró azonnal megnyomta a pánikgombot, Sz. azonban fegyverével fenyegetőzve túszul ejtette a riasztott őrt. Fegyverét az őr fejéhez szorítva jutott ki az épületből, ahol aztán autóba szállva menekült tovább.

35 perccel később a rendőrök célzott lövésekkel ártalmatlanították.

A Blikk értesülései szerint a férfit 2017-ben, miután fegyverrel próbált bankot rabolni, a menekülés közben elgázolta egy autó.

A Blikk szerint a rab azért lehetett bilincs nélkül a tárgyaláson, mert a bíró, aki ezt meghatározhatja, elrendelte, hogy vegyék le róla. A Fővárosi Törvényszék tájékoztatása szerint a bíró nem kapott tájékoztatást arról, hogy veszélyes rabról van szó.

Pedig a Bors értesülései szerint nem is a fegyveres bankrablás volt a legsúlyosabb bűncselekmény, amiért Sz-t már elítélték. 19 éves korában, 2003-ban emberölésben való bűnsegédletben találták bűnösnek, amiért 9 év börtönre ítélték. Vagyis Sz. erőszakos, többszörös visszaesőnek minősül, így bűncselekménye büntetési tételének felső határa a kétszeresére emelkedik. Ha ez meghaladja a húsz évet, akkor életfogytiglani börtönbüntetés vár rá, mindta a lapnak Vidákovics Béla Zsolt jogász.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt