Egyre zavarosabb a történet a Jussie Smollett elleni támadás körül

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Jussie Smollett az ügyvédjén keresztül azt üzente, hogy nem fog megjelenni a chicagói rendőrség újabb meghallgatásán, miután újabb szempontok merültek fel az Empire című sorozat színészét ért állítólagos támadással kapcsolatban.

Smollettről január végén jelentek meg hírek, miszerint a nyíltan meleg, fekete színészre a két támadó rasszista és homofób kiáltásokkal támadt rá, majd egy ismeretlen összetételű vegyi anyagot öntött rá és egy kötelet is a nyakára dobtak. A történtek után a színész saját lábán jutott be a kórházba, az állapota kielégítő volt.

Jussie SmollettFotó: Paul Zimmerman/AFP

Az esettel kapcsolatban egy Nigériai származású testvérpát vettek őrizetbe, Ola és Abel Osundairót. Csakhogy a gyanúsítottakat nem a meghallgatásuk után nem sokkal vádemelés nélkül elengedték, majd a rendőrség annyit közölt, hogy az általuk elmondottak megváltoztatták a nyomozás irányát. 

Az Osundairo testvérek nem sokkal később a CBS2-nak azt mondták: „Nem vagyunk rasszisták. Nem vagyunk homofóbok és nem vagyunk Trump-ellenesek. Chicagóban születtünk és nőttünk fel, amerikai állampolgárok vagyunk.

A CBS News értesülései szerint az Osundairo testvérek arról beszéltek a rendőröknek, hogy Smollett fizetett nekik a támadásért. Ráadásul Ola Osundairól kiderült, hogy ő is játszott az Empire című sorozatban, aminek Smollett az egyik főszereplője.

Közben Smollett és az ügyvédje továbbra is tagadják, hogy a támadás megrendezett lett volna. (Hollywood Reporter/CBSNews)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.