Egyre zavarosabb a történet a Jussie Smollett elleni támadás körül

Jussie Smollett az ügyvédjén keresztül azt üzente, hogy nem fog megjelenni a chicagói rendőrség újabb meghallgatásán, miután újabb szempontok merültek fel az Empire című sorozat színészét ért állítólagos támadással kapcsolatban.

Smollettről január végén jelentek meg hírek, miszerint a nyíltan meleg, fekete színészre a két támadó rasszista és homofób kiáltásokkal támadt rá, majd egy ismeretlen összetételű vegyi anyagot öntött rá és egy kötelet is a nyakára dobtak. A történtek után a színész saját lábán jutott be a kórházba, az állapota kielégítő volt.

Jussie SmollettFotó: Paul Zimmerman/AFP

Az esettel kapcsolatban egy Nigériai származású testvérpát vettek őrizetbe, Ola és Abel Osundairót. Csakhogy a gyanúsítottakat nem a meghallgatásuk után nem sokkal vádemelés nélkül elengedték, majd a rendőrség annyit közölt, hogy az általuk elmondottak megváltoztatták a nyomozás irányát. 

Az Osundairo testvérek nem sokkal később a CBS2-nak azt mondták: „Nem vagyunk rasszisták. Nem vagyunk homofóbok és nem vagyunk Trump-ellenesek. Chicagóban születtünk és nőttünk fel, amerikai állampolgárok vagyunk.

A CBS News értesülései szerint az Osundairo testvérek arról beszéltek a rendőröknek, hogy Smollett fizetett nekik a támadásért. Ráadásul Ola Osundairól kiderült, hogy ő is játszott az Empire című sorozatban, aminek Smollett az egyik főszereplője.

Közben Smollett és az ügyvédje továbbra is tagadják, hogy a támadás megrendezett lett volna. (Hollywood Reporter/CBSNews)