Kivonult az ellenzék a parlamentből, az esztergomi Suzuki-gyárba mennek

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Ma koradélután elkezdődött a parlament tavaszi ülésszaka. Az ellenzéki frakciók pedig rögtön az elején, frakciónként, egymás után kivonultak az ülésteremből. A kivonulás után sajtótájékoztatót tartottak. Azt mondták, nem hagyják megbomlani a túlóratörvény ellen összeállt ellenzéki egységet.

A parlamenti ülésen nem vesznek részt, helyette a Kunigunda úti MTVA-székházhoz mennek, majd onnan a Suzuki-gyárhoz, Esztergomba.

Videó a kivonulásokról:

Az ellenzéki sajtótájékoztatón az Index tudósítása szerint Varju László DK-s képviselő azt mondta, az ellenzék a kivonulással a "rabszolgatörvény ellen tiltakozik. "Szembemegyünk mindazzal, amit Orbán Viktor tesz". Tóth Bertalan MSZP-elnök szerint arról kéne beszélni, hogy "a munkást koncként dobják a tőke elé".

Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke azt mondta, nem hajlandóak hallgatni órákig "azt a sok hazugságot, amellyel Orbán Viktor és a Fidesz traktálja a magyarok millióit".

Azért vonulnak az ellenzékiek a Suzuki-gyárhoz, mert ott be akarják vezetni a 400 túlórát, másrészt mert rögtön megváltak egy dolgozótól, amikor szakszervezetet kívánt alakítani.

A jobbikos Jakab Péter azt mondta a kormány nem egyeztet, nem korrigál, hanem az Állami Számvevőszékkel tiltanák be az ellenzéket, és annak legerősebb pártját, a Jobbikot. "Ne provokálják a munkavállókat, az ő védelmükben megyünk Esztergomba" - mondta.

Azért megyünk a Suzukihoz, mert a magyar kormány nem védi meg a munkavállalókat, ezért nekünk kell. A Suzukinál fenyegetik a dolgozóikat, akadályozzák a szakszervezet létrejöttét. Mivel a kormány nem lép, nekünk kell - mondta az LMP-s Csárdi Antal.

Szabó Tímea legfrissebb Facebook-bejegyzésében arról ír, a Suzuki gyárnál egy behajtani tilos táblával lezárták a parkolót, ők ennek ellenére továbbra is arra készülnek, hogy bemennek.

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.