Lemondták a teljes jeruzsálemi V4-es csúcstalálkozót

külföld
2019 február 18., 12:00

Andrej Babis cseh miniszterelnök bejelentette hétfőn, hogy Lengyelország távolmaradása miatt nem tartják meg a V4-ek és Izrael csúcsértekezletét Jeruzsálemben, helyette kétoldalú találkozók lesznek. Hasonló bejelentést tett az izraeli kormány is.

Babis közölte Jeruzsálemben újságírókkal, hogy a V4-ek és Izrael csúcstalálkozóját várhatóan az év második felében tartják meg, amikor Csehország lesz az országcsoport soros elnöke.

Lengyelország azután mondta le a találkozót, miután Jiszráel Kac ügyvezető izraeli külügyminiszter  vasárnap - idézve Jichák Samír néhai miniszterelnök szavait - kijelentette: "a lengyelek az anyatejjel szívták magukba az antiszemitizmust".

Orbán Viktor közben már elindult Jeruzsálembe.

link Forrás

(via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.