Menesztették Bitay Márton földügyekért felelős államtitkárt

2019 február 18., hétfő 11:50
67

Áder János köztársasági elnök felmentette megbízatása alól Bitay Mártont, az Agrárminisztérium (AM) földügyekért felelős államtitkárát 2019. február 18-i hatállyal - közölte a szaktárca hétfőn az MTI-vel.

Bitay Márton volt a felelőse az állami földvásárlási programnak, amelynek keretében 2015-2016-ban annyi termőföldet árvereztek el, amennyit a rendszerváltás óta egyszer sem. A kormány csókosai, de még az ötletgazda politikus is jól bevásárolt.

Bitay a parlamentben Fotó: Bruzák Noémi/MTI

A közlemény szerint a távozó államtitkárt Zambó Péter váltja, akinek személyével az Agrárminisztérium erősíteni kívánja az ágazatot.

Zambó Péter az 1999-ben megalakult a természetszerű erdőgazdálkodás alapelveit valló, Pro Silva Hungariae alapító tagja, 2010 májusától megválasztották az Országos Erdészeti Egyesület elnökének. Államtitkári kinevezéséig a Pilisi Parkerdő Zrt. vezérigazgatói beosztását töltötte be - közölte az agrártárca.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt