Tovább romlott a levegő több magyar településen

POLITIKA
2019 február 18., 09:41
comments 21

Több településen is tovább nőtt a szálló por koncentrációja miatti légszennyezesttség, jelentette az MTI a Nemzeti Népegészségügyi Központra hivatkozva.

Tájékoztatásuk szerint Miskolcon már veszélyes, Putnokon, Nyíregyházán és Vácon egészségtelen a levegő minősége. További 14 településen, köztük Budapeten kifogásolható a levegő minősége.

Tájékoztatásuk szerint ráadásul az időjárási helyzet, csapadék és szél hiányában lényeges javulás nem várható.

Az NNK a gyermekek egészségének védelmében azt kéri, mindenki kerülje a helytelen fűtési módok alkalmazását. Felméréseik alapján ugyanis azokon a településeken, ahol gyakoribb az ilyen helytelen fűtés, nagyobb a krónikus légúti hurutban szenvedő kisiskolások aránya. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.