Az Európai Néppárt elnöke hamisnak nevezte a kormány új tájékoztató kampányát

2019 február 19., kedd 18:18

Határozottan elítélte a magyar kormány újabb tájékoztató kampányát kedden Joseph Daul, az Európai Néppárt elnöke.

Ugye, ez az a kampány, amelynek plakátján Soros György és Jean-Claude Juncker fényképe látható a következő szöveggel: "Önnek is joga van tudni, mire készül Brüsszel. Be akarják vezetni a kötelező betelepítési kvótát. Gyengíteni akarják a tagállamok határvédelmi jogait. Migránsvízummal könnyítenék a bevándorlást."

Ezeket az állításokat az Európai Bizottság már tételesen cáfolta, most pedig a Fideszt is soraiban tudó konzervatív pártcsalád elnöke ítélte el többek között Jean-Claude Juncker "rágalmazását". A hétfőn bejelentett kampány állításait pedig "hamisnak, félrevezetőnek és nem tényeken alapulónak" nevezte.

Orbán Viktor és Joseph Daul, az EPP elnöke Fotó: Wiktor Dabkowski/Picture-Alliance/AFP

"Erősen kifogásolom Magyarország támadásait és alaptalan összeesküvés-elméleteit Juncker elnök ellen, aki igaz kereszténydemokrata és valódi európai vezető. Egy vezető, aki küzdött az európai egységért, szolidaritásért és virágzásért, amely az egész EU-nak, benne Magyarországnak is nagy hasznára vált" - írta Daul a Twitteren.

"Szeretném emlékeztetni Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy a brüsszeli döntéseket, a bevándorlásról szólóakat is, közösen hozza az uniós tagországokat tömörítő tanács és az Európai Parlament, s mindkettőben ott vannak Magyarország képviselői is" - emelte ki.

"Ahelyett, hogy Brüsszelt valamiféle ellenségnek állítja be, Magyarországnak rá kellene jönnie, hogy ő is a részese" - tette hozzá.

(MTI)