Nevetséges összeesküvés-elméletnek nevezte az Európai Bizottság a magyar kormány új kampányát

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Az Európai Bizottság egy nap alatt reagált a magyar kormány új """tájékoztatási kampányára""". A Bizottság Facebook-oldalára feltett posztban azt írják, hogy a magyarok tényeket, nem pedig fikciót érdemelnek és hogy a magyar kormány kampánya hihetetlen: sokkoló a Bizottság számára, hogy egy ennyire nevetséges összeesküvés-elmélet ilyen mértékben a mainstream részévé váljon. 

Majd sorra cáfolják a magyar kormány kampányának három """állítását"""":

  • Itt nincsenek „ők”– csak az Európai Unió, és az asztalnál ott ül Magyarország is.
  • Az EU támogatja, nem gyengíti a tagállamok határvédelmét.
  • Az EU nem tervezi ún. humanitárius vízumok bevezetését.
  • A tagállamok döntenek arról, milyen mértékben kívánják elfogadni a jogszerű migrációt.

A fotóból készült egy magyar verzió is:

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.