Az oktatásért felelős államtitkár nem vett részt a Corvinusról szóló parlamenti vitában

POLITIKA
2019 február 19., 14:52
comments 156

Tordai Bence, a Párbeszéd országgyűlési képviselője a Parlament folyosóján kérdezte arról Bódis József oktatásért felelős államtitkárt, hogy részt vett-e a Corvinusról szóló parlamenti vitában. Mint elmondta, nem.

link Forrás

Bódis azt mondta, az előterjesztő nem az Emmi és nem az oktatási államtitkárság volt, ezért nem vett részt a vitában. Az államtitkárt a munkatársai megpróbálták azzal kimenteni, hogy „Köszönjük szépen!”, illetve „Szerintem le fog merülni a telefonja.”, és igyekeztek eltolni onnan, de Bódis végül megállt, és azt mondta: „A Corvinus fenntartói jogai átkerültek az ITM-hez.”

Arra a kérdésre, hogy ez lesz az egész felsőoktatási átszervezés modellje, már nem tudott reagálni, annyira nem akarták az emberei, hogy válaszoljon, mondván, várják a tárcánál. Végül azt mondta, hogy két éve már felvázolták az elképzelésüket a Corvinus átalakításáról, illetve most készülőben van egy felsőoktatási modellváltással kapcsolatos anyag, egy „pilot”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.