18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Nem nyomoz a rendőrség a dunaharaszti férfi ellen, aki Pötyivel, a disznóval fajtalankodott a szomszéd szeme láttára

ÁLLAT
2019 február 19., 15:40
comments 280

Történt feljelentés, de a rendelkezésre álló adatok alapján bűncselekmény hiányában nem indult nyomozás annak a 75 éves férfinak az ügyében, aki a saját disznójával fajtalankodott Dunaharasztiban, és ezt a szomszéd le is videózta - közölte a 24.hu megkeresésére a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A férfi ellen valószínűleg azért nem nyomoznak, mert állatkínzást a törvény alapján az követ el, aki gerinces állattal úgy bánik, hogy az akár maradandó egészségkárosodást (vagy pusztulást) is okozhat az állatnak. Ezek szerint a rendőrség most úgy látta, hogy ez nem következett be.

photo_camera Forrás: RTL Híradó

A 75 éves férfi és a disznó kapcsolatáról az RTL Híradó közölt minden elemében meghökkentő riportot még pénteken. A hétvégén az is kiderült, hogy a disznó neve Pötyi.

A 24.hu-nak most megszólalt az eset utáni razziánál jelenlévő helyi állatvédő alapítvány egyik vezetője, Horváth Áron, aki azt mondta

a férfit korábban is figyelmeztették már az állattartási körülmények miatt, a szomszédja pedig már nem tudta tovább elviselni, hogy állítása szerint rendszeresen fajtalankodott a disznóval.

photo_camera Pötyi  Forrás: RTL Híradó

A 75 éves férfi több állatot is tartott, ezeket a razzia során elvitték tőle. Horváth Áron szerint az elkobzást a Dunaharaszti Polgármesteri Hivatal rendelte el. A polgármesteri hivatal eljárást is folytat, az állatartás körülményei ugyanis Horváth szerint semmilyen előírásnak nem feleltek meg, az állatoknak állatorvosi ellátásban sosem volt részük.

Amúgy, úgy tudják, a férfi a kecskékkel is fajtalankodott.

A lap próbálta elérni a település jegyzőjét is, hogy hol tart a férfi ellen folytatott eljárás, de nem tudtak beszélni vele.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.