250 millió dollárra perli a Washington Postot a diák, akit azzal vádoltak, hogy inzultált egy őslakost

Januárban óriási vihart kavart egy videó, melyen az látható - legalábbis első blikkre úgy látszott -, hogy kentucky-i diákok egy abortuszellenes tüntetésükről leválva egy más ügyben tiltakozó őslakos amerikait heccelnek. A sztori hamar érdekes fordulatot vett: bár most sem lehet tudni pontosan, mi hogyan történt, de egy másik szemszögből úgy tűnik, az összecsapás azzal kezdődött, hogy az antiszemita Fekete Héber Izraeliták szekta tagjai rátámadtak az őslakosokra.

A videó főszereplője, a 16 éves Nicholas Sandmann a Reuters szerint kedden beperelte a sztoriról tudósító Washington Postot jóhírnév megsértéséért. Arra hivatkozik, a lap szándékosan hamisan vádolta rasszista indíttatású cselekménnyel, ezért 250 millió dolláros, azaz úgy 70 milliárd forintos sérelemdíjat követel. 2013-ban Jeff Bezos, a világ leggazdagabb embere pontosan ekkora összeget fizetett a Washington Post tulajdonjogáért. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.