Ana Brnabic szerb kormányfő partnere gyereket szült

2019 február 20., szerda 18:14
121

Gyereke született Ana Brnabic homoszexuális szerb kormányfőnek és az élettársának. A miniszterelnöki hivatal közleménye szerint Brnabic partnere, Milica Djurdjic egy fiúnak adott életet szerdán, és „mind az anya, mind a gyereke remekül van”.

Ana Brnabic a világ első olyan, homoszexuális párkapcsolatban élő és hivatalban lévő női miniszterelnöke, akinek a partnere gyereket hozott világra – áll a közleményben, ami szerint a szülés miatt a kormányfő elhalasztotta a brüsszeli látogatását.

A 43 éves Brnabic, Aleksandar Vucic elnök szövetségese 2017-ben került a kormány élére a Balkán többi részéhez hasonlóan konzervatív Szerbiában, ahol nem élveznek védelmet az azonos nemű párok – írja az MTI.

Orbán Viktor és Ana Brnabic érkezik a másnapi magyar-szerb kormányzati csúcs előtti vacsorára a Gundel étterembe 2018. február 8-án este. Fotó: Szecsődi Balázs/Miniszterelnöki Sajtóiroda/MTI/MTVA

A tanulmányait az USA-ban és Nagy-Britanniában végző politikus a 2017-es belgrádi melegfelvonuláson nem volt hajlandó véleményt nyilvánítani a melegházasság esetleges legalizálásáról, mondván: az egész szerb kormány képviseletében vesz részt az eseményen. (MTI)