Drágul az a jó, meleg, puha, magyar kenyér

A rossz termés miatt már tavaly ősszel is drágult a kenyér, de a KSH friss jelentése szerint tavaly decemberben 23 százalékkal drágábban adták a búzát, mint egy évvel korábban, és a nyugat-európai aszály felhajtotta a gabonaárakat a világpiacon.

Új kenyeret tart a kezében egy lány a Szent Korona virágkocsi mellett a 49. Debreceni Virágkarneválon 2018. augusztus 20-án.Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI/MTVA

Az RTL Híradó szerint a magyar boltokban most 5-10 százalékkal többe kerülnek a sütőipari termékek, mint tavaly ilyenkor, és a GKI Gazdaságkutató további, átlagosan 5 százalékos drágulással számol, a bérköltségek, az ipari energiaárak és a fuvardíjak is emelték az árat.

Kenyérből havi több mint 3 kilót, péksüteményből több mint 1 kilót fogyaszt egy átlagos magyar a KSH szerint.

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.