Elismerte a Figyelő, hogy hazugságot írt Nagy Blankáról

POLITIKA
2019 február 20., 06:10
comments 259

A Ripost, a Figyelő, az Origo és a Lokál még januárban akart azzal odavágni a kormánynak beszóló gimnazista lánynak, hogy nagyon rossz tanuló, sokat hiányzik, ráadásul három tárgyból is bukásra áll.

photo_camera Nagy Blanka Fotó: Ács Dániel/444

Nagy Blanka azonnal cáfolta a kormánylapok állításait, és azt ígérte, jogi lépéseket tesz a róla megjelent cikkek miatt. Úgy látszik, ennek meglett a hatása, mert a Figyelő róla szóló cikkében megjelent egy helyreigazítás, amiben gyakorlatilag elismerik, hogy az összes állításuk hazugság volt: 

A 2019. január 15. napján megjelent »Három tárgyból is bukásra áll a káromkodó diáktüntető« című cikkünkben a Ripost alapján valótlanul híreszteltük, hogy Nagy Blanka három tárgyból is bukásra áll, illetve, hogy kifejezetten gyenge tanuló. Valótlanul híreszteltük továbbá, hogy Nagy Blankának annyi hiányzása van, hogy az már meghaladta azt a mértéket, amit a törvény még egyáltalán lehetővé tesz.”

A pitiáner lejáratást elindító Ripost és az azt folytató Origo és Lokál egyelőre nem igazították helyre a cikkeket. (via Népszava)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.