Elismerte a Figyelő, hogy hazugságot írt Nagy Blankáról

444 Hírlevelek
Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.

A Ripost, a Figyelő, az Origo és a Lokál még januárban akart azzal odavágni a kormánynak beszóló gimnazista lánynak, hogy nagyon rossz tanuló, sokat hiányzik, ráadásul három tárgyból is bukásra áll.

Nagy BlankaFotó: Ács Dániel/444

Nagy Blanka azonnal cáfolta a kormánylapok állításait, és azt ígérte, jogi lépéseket tesz a róla megjelent cikkek miatt. Úgy látszik, ennek meglett a hatása, mert a Figyelő róla szóló cikkében megjelent egy helyreigazítás, amiben gyakorlatilag elismerik, hogy az összes állításuk hazugság volt: 

A 2019. január 15. napján megjelent »Három tárgyból is bukásra áll a káromkodó diáktüntető« című cikkünkben a Ripost alapján valótlanul híreszteltük, hogy Nagy Blanka három tárgyból is bukásra áll, illetve, hogy kifejezetten gyenge tanuló. Valótlanul híreszteltük továbbá, hogy Nagy Blankának annyi hiányzása van, hogy az már meghaladta azt a mértéket, amit a törvény még egyáltalán lehetővé tesz.”

A pitiáner lejáratást elindító Ripost és az azt folytató Origo és Lokál egyelőre nem igazították helyre a cikkeket. (via Népszava)