Kicsit több mint két év alatt 56 milliárdot költött a kormány sorosozásra

POLITIKA
2019 február 20., 15:02
comments 208

Újabb 10 milliárdot költ a kormány a már jól ismert kék-fehér, Soros György arcképével ellátott plakátokra. A kiadást a Miniszterelnöki Kabinetiroda azzal indokolja, hogy a kormány „alapvető közérdeknek és demokratikus kötelességnek tartja, hogy a meghatározó kormányzati intézkedések kapcsán a magyar állampolgárok naprakész, minél több és minél részletesebb információt kapjanak”.

A g7.hu azt írja, a még januárban aláírt, de csak most közzétett szerződés a legnagyobb a maga nemében, pedig ez már a 13. hasonló megállapodás. Az elmúlt alig több mint két évben összesen 56,6 milliárd forint ment el ilyen célra.

Hogy pontosan mire megy el az a rengeteg pénz, így sem igazán derül ki. Az elvégzendő munkákat a szerződés mellékleteként hat oldalon részletezik, ebből lényegében semmi nem derül ki egyértelműen. A 10 milliárd forintból finanszírozott kampányokról is csak annyit lehet megtudni, hogy 1-10 lesz belőlük.

A megbízást ezúttal is a nyíltan Fidesz-szimpatizáns Balásy Gyula ügynökségei kapták, igaz, a legutóbbi keretszerződésből mindenki mást kizártak, így jelenleg az állami kommunikációra elköltött közpénz-milliárdok csak ezeken a cégeken folyhatnak keresztül, bármiféle verseny nélkül.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.