Meghalt egy nő Valenciában, miután egy Michelin-csillagos étteremben evett

külföld
2019 február 20., 13:03
comments 233

További 23 vendég, köztük az áldozat férje és fia szintén megbetegedett, miután a valenciai RiFF-ben vacsoráztak - írja az El País. Az étteremben vizsgálatot indított a közegészségügyi hatóság.

Még vizsgálják, pontosan mi okozta a 46 éves nő halálát, mindenesetre az éttermet egyelőre bezárták. A helyi közegészségügyi vezető, Ana Barceló részvétét fejezte ki az áldozat férjének és 12 éves fiának, majd elmondta, az első vizsgálatok során mindent rendben találtak, most további teszteket folytatnak, hogy megtudják, köze lehetett-e a nő halálának az elfogyasztott ételhez. Az El País információi szerint az ételmérgezést február 17-én jelentették a hatóságoknak, miután a három tagú család megbetegedett. A tüneteik február 16-án jelentkeztek, hasmenésük volt és hánytak. Az Europa Press szerint a férj és a gyerek meggyógyult, de a nő állapota sokkal súlyosabb volt, vasárnap reggel hunyt el otthonában. Később kiderült, hogy azok közül, akik szintén a RiFF-ben vacsoráztak aznap, 23-an észlelték magukon az ételmérgezés tüneteit. Barceló újságírói kérdésre válaszolva mondta, hogy egyelőre nem tudják, hogy az étterem aznapi menüjén szereplő ízletes kucsmagomba okozhatta-e a mérgezést. Azt majd a boncolás után tudják megmondani, hogy az elfogyasztott étel okozta a nő halálát, vagy esetleg saját hányásába fulladt bele.

A RiFF tulajdonosa, Bernd H. Knölle közleményt adott ki, melyben azt írja, az étterem addig zárva marad, míg ki nem derül, mi okozta a tömeges ételmérgezést.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.