Meghalt egy nő Valenciában, miután egy Michelin-csillagos étteremben evett

További 23 vendég, köztük az áldozat férje és fia szintén megbetegedett, miután a valenciai  RiFF-ben vacsoráztak - írja az El País. Az étteremben vizsgálatot indított a közegészségügyi hatóság.

Még vizsgálják, pontosan mi okozta a 46 éves nő halálát, mindenesetre az éttermet egyelőre bezárták. A helyi közegészségügyi vezető, Ana Barceló részvétét fejezte ki az áldozat férjének és 12 éves fiának, majd elmondta, az első vizsgálatok során mindent rendben találtak, most további teszteket folytatnak, hogy megtudják, köze lehetett-e a nő halálának az elfogyasztott ételhez. Az El País információi szerint az ételmérgezést február 17-én jelentették a hatóságoknak, miután a három tagú család megbetegedett. A tüneteik február 16-án jelentkeztek, hasmenésük volt és hánytak. Az Europa Press szerint a férj és a gyerek meggyógyult, de a nő állapota sokkal súlyosabb volt, vasárnap reggel hunyt el otthonában. Később kiderült, hogy azok közül, akik szintén a RiFF-ben vacsoráztak aznap, 23-an észlelték magukon az ételmérgezés tüneteit. Barceló újságírói kérdésre válaszolva mondta, hogy egyelőre nem tudják, hogy az étterem aznapi menüjén szereplő ízletes kucsmagomba okozhatta-e a mérgezést. Azt majd a boncolás után tudják megmondani, hogy az elfogyasztott étel okozta a nő halálát, vagy esetleg saját hányásába fulladt bele. 

A RiFF tulajdonosa, Bernd H. Knölle közleményt adott ki, melyben azt írja, az étterem addig zárva marad, míg ki nem derül, mi okozta a tömeges ételmérgezést.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.