Megkönnyítené a családi vagyonok kezelését a kormány

politika
2019 február 20., 04:26
comments 249

Szerdán kezdik tárgyalni a vagyonkezelő alapítványok létrehozásáról szóló javaslatot a parlamentben. A Trócsányi László igazságügyi miniszter nevéhez főződő javaslat egy olyan új típusú alapítványi formát hozna létre, amely családi vagyonok professzionális kezelését, illetve közfeladatokat, például felsőoktatási célokat is szolgálhat.

A javaslatról a G7 korábban megjegyezte, hogy bár a vagyonkezelő alapítványokat a Corvinus kiszervezésére hozzák létre, de lehetőséget adnak majd a legnagyobb magyar vagyonok alapítványba mentésére is. A porttál megjegyzi, hogy eddig is lehetett családi alapítványokat létrehozni, csakhogy ezek nem végezhettek nyereségcélú, gazdasági tevékenységet. A kormány indoklása szerint szerint a külföldi minták azt mutatják, hogy alapítványi formában generációkat átívelően is lehet magánvagyonokat kezelni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.