Megrongálták a csókolózó matróz és a fehér ruhás nő szobrát

2019 február 20., szerda 13:41
250

Piros festékkel fújták le George Mendonsa and Greta Zimmer Friedman floridai szobrát, a nő lábára azt írták: #MeToo - írja a Guardian.

Az ikonikus fotó alapján készült szobrot aznap rongálhatták meg, amikor az egykori matróz meghalt. Bár a kép sokáig szimbóluma volt a második világháború lezárása után érzett örömnek és felszabadultságnak, mostanában egyre több kritika érte. Friedman elmondta, hogy sokkolta, amikor a részeg férfi megragadta és megcsókolta a Times Square-en 1945-ben, Japán kapitulációja után. Egy 2005-ös interjúban azt mondta, a csókba nem egyezett bele, de megértette, hogy ez valójában csak az ünneplés formája volt. Később a fia azt mondta, a nő nem élte meg negatív élményként az esetet.

A szobron esett kárt nagyjából ezer dollárra becsülik, a rongálásnak nem volt szemtanúja és kamera sincs a környéken. A graffitit azóta eltávolították.

Fotó: Sarasota Police Department

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt