Megrongálták a csókolózó matróz és a fehér ruhás nő szobrát

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Piros festékkel fújták le George Mendonsa and Greta Zimmer Friedman floridai szobrát, a nő lábára azt írták: #MeToo - írja a Guardian

Az ikonikus fotó alapján készült szobrot aznap rongálhatták meg, amikor az egykori matróz meghalt. Bár a kép sokáig szimbóluma volt a második világháború lezárása után érzett örömnek és felszabadultságnak, mostanában egyre több kritika érte. Friedman elmondta, hogy sokkolta, amikor a részeg férfi megragadta és megcsókolta a Times Square-en 1945-ben, Japán kapitulációja után. Egy 2005-ös interjúban azt mondta, a csókba nem egyezett bele, de megértette, hogy ez valójában csak az ünneplés formája volt. Később a fia azt mondta, a nő nem élte meg negatív élményként az esetet. 

A szobron esett kárt nagyjából ezer dollárra becsülik, a rongálásnak nem volt szemtanúja és kamera sincs a környéken. A graffitit azóta eltávolították.

Fotó: Sarasota Police Department

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.