Az Oscar-gála ugyan csak vasárnap lesz, de a vörös szőnyeget már leterítették

Terítik a vörös szőnyeget Hollywoodban.Fotó: FREDERIC J. BROWN/AFP

Öt nappal a vasárnapi Oscar-gála előtt, már szerda este leterítették a Dolby Színház bejárata elé a vörös szőnyeget, amin aztán a sztárok és hírességek bevonulhatnak a díjátadóra. A több mint 250 méter hosszú és 10 méter széles szőnyeg fölé áttetsző ponyvát is feszítettek, hogy megóvják a hírességeket a csapadéktól.

A következő napokban körbekordonozzák, és lelátót is építenek mellé, ahonnan majd hétszáz néző, illetve a világsajtó vizuális munkatársai nézhetik a nagy bevonulást.

Wolfgang Puck, az osztrák származású sztárszakács ilyen, Oscar-díj formájú pirítósokkal várja vendégeit.Fotó: Barbara Munker/dpa Picture-Alliance/AFP

A 91. Oscar-ceremóniát követő hagyományos kormányzói bálra már javában készülődik a rendezvény sztárséfje, Wolfgang Puck is, aki már 25 éve felel azért, hogy a díjátadóról érkező 1500 meghívott vendég jóllakjon a több mint háromórás műsor után. Az osztrák származású, 69 éves konyhafőnök gazdag menüjéhez Japánból érkezett 300 kiló kiváló minőségű wagyu marhahús, a bevásárlólistán szerepelt még 7500 rák, 250 homár, 16 kiló szarvasgomba, 15 kiló kaviár és 1500 palack pezsgő is más finomságok között. Előételnek 3500 Oscar-szobor sziluettű pirítóst kínálnak creme fraiche-sel, füstölt lazaccal és kaviárral. Ezt mintegy hatvan további fogás követi.

Csoki-Oscar szinte mindenkinek jut majd az Oscar-gálát követő díszvacsorán.Fotó: Barbara Munker/dpa Picture-Alliance/AFP

Puck a sztárok kedvencei, a miniburger, a pizza és a csirkés pite mellett először szolgál majd fel egy édesanyja receptje szerint készült osztrák ételt, karintiai gombócot. A 16 ezer adag étel között vegán és gluténmentes csemegék is lesznek. A 200 szakáccsal dolgozó séf arról is gondoskodik, hogy senki se térjen haza a ceremónia után Oscar-szobor nélkül: az estére hatezer csokoládé Oscar-szobor készül, amelyet 10 kiló ehető aranyporral szórnak be. (Via MTI)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.