Hét százalékkal költöttünk többet élelmiszerre 2018-ban

gazdaság
2019 február 21., 04:35

Növekedett tavaly a sonka, a szalámi és a virsli iránti kereslet, derült ki a Világgazdaság csütörtöki számából, ahol a magyarok 2018-as fogyasztásáról jelentek meg érdekes statisztikák. Tudták például, hogy négyszer annyit költünk élelmiszerre, mint háztartási vegyi árura és szépségápolási termékekre összesen? Élelmiszerekre a cikk szerint tavaly összesen 1835 milliárd forintot (~187,5 ezer per kopf) költöttünk élelmiszerre, vegyi árura és szépségápolási termékekre pedig összesen 448 milliárdot (~46 ezer/kopf). Az előbbi 7, az utóbbi 8 százalékot növekedett 2017-hez képest.

Élelmiszereken belül a legtöbbet feldolgozott húsipari termékekre költöttük, főleg a sonka, a szalámi és a virsli iránt nőtt a kereslet. A nemzetközi sörforradalom hatása itthon is érződik, a második legnépszerűbb élelmiszeripari termékcsoportba tartozó sörök közül főleg a prémium- és szuperprémium termékek iránt nőtt a kereslet, tavaly összesen 150 milliárd forint ment el sörre. Sajtokra pedig összesen 102 milliárdot költöttünk, ez 5 százalékos növekedés a megelőző évhez képest. (Világgazdaság via Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.