Több ezren követelték a kormány lemondását Tiranában

Ismét több ezres tömeg tüntettet a kormány ellen az albán parlament épülete előtt csütörtökön, számolt be az Euronews. A demonstrálók szerint a kabinet mélyen korrupt és az alvilággal is összejátszik. Az éppen ülésező tiranai törvényhozás munkája a tüntetés miatt félbeszakadt, tiltakozásul több ellenzéki képviselő is lemondott mandátumáról.

Fotó: GENT SHKULLAKU/AFP

A beszámolók szerint a kormány a vádakra nem reagál, a megmozdulást mindössze azzal kommentálta, hogy

a parlamentben abszolút többségben vannak, és a választók döntötték el, hogy ők vezessék az országot. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.