Váratlanul szigorították az országgyűlési képviselők belépését a Sándor-palotába

Váratlanul több módon szigorította az ORFK az országgyűlési képviselők bejutasát a köztársasági elnök hivatalnak helyt adó Sándor-palotába, vette észre a Népszava a Magyar Közlöny csütörtöki számában. A módosítást nem indokolták, de kiolvasható: nem akarnak olyan botrányt, mint amit a közmédia Kunigunda utcai központjában rendeztek az ellenzéki képviselők. A most életbe léptetett korlátozások többek közt előírják, hogy

az érkező országgyűlési képviselőknek le kell adniuk a beléptetésnél a náluk lévő „kép -és hangrözgítésre alkalmas eszközöket", amiket a látogatás idején őrzött helyen tárolnak. Tehát mindent Facebook-közvetítésre alkalmas mobilt is.

Ha a képviselő nem adja le az eszközt, akkor megtagadhatják belépését. A Közlönyben megjelent utasítás szerint 

"a képviselő érkezéséről az  őrség haladéktalanul köteles értesíteni a főigazgatót a képviselő fogadása érdekében. A fogadó személy megérkezéséig az őrség gondoskodik arról, hogy a képviselő az erre a célra kijelölt helyen várakozzon.”

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.