3900 szülő tiltakozik videóüzenetben az állami tankönyvek ellen

2019 február 22., péntek 5:39
166

Elégedetlenek az állami tankönyvek minőségével a Szülői Hang nevű szervezet tagjai, ezért videóüzenetben tiltakoznak - számolt be az akcióról az RTL Híradó. Az akció január óta tart, azóta már 3900-an csatlakoztak hozzá.

A videókban arra is megpróbálják felhívni a figyelmet, hogy a következő tanévtől a magánkiadók kiadványainak jelentős része lekerül a választható tankönyvek listájáról. A szervezet buzdítja a szülőket, hogy ha tehetik, a jobb tankönyveket vásárolják meg a gyerekeknek.

Az Emmi korábban azzal reagált a kritikákra, hogy az új könyvek igenis jobbak, és ezt egyre több tanár is elismeri. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint azonban ez nem igaz, ők nem elégedettek a könyvekkel. A Szülői Hang akciójára a minisztérium azzal válaszolt, hogy a tiltakozás nem reprezentatív, mert nem képviselheti 3900 ímélcím az összes magyar diák és szüleik véleményét. (via hvg.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt