3900 szülő tiltakozik videóüzenetben az állami tankönyvek ellen

Elégedetlenek az állami tankönyvek minőségével a Szülői Hang nevű szervezet tagjai, ezért videóüzenetben tiltakoznak - számolt be az akcióról az RTL Híradó. Az akció január óta tart, azóta már 3900-an csatlakoztak hozzá.

A videókban arra is megpróbálják felhívni a figyelmet, hogy a következő tanévtől a magánkiadók kiadványainak jelentős része lekerül a választható tankönyvek listájáról. A szervezet buzdítja a szülőket, hogy ha tehetik, a jobb tankönyveket vásárolják meg a gyerekeknek.

Az Emmi korábban azzal reagált a kritikákra, hogy az új könyvek igenis jobbak, és ezt egyre több tanár is elismeri. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint azonban ez nem igaz, ők nem elégedettek a könyvekkel. A Szülői Hang akciójára a minisztérium azzal válaszolt, hogy a tiltakozás nem reprezentatív, mert nem képviselheti 3900 ímélcím az összes magyar diák és szüleik véleményét. (via hvg.hu)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.