3900 szülő tiltakozik videóüzenetben az állami tankönyvek ellen

Elégedetlenek az állami tankönyvek minőségével a Szülői Hang nevű szervezet tagjai, ezért videóüzenetben tiltakoznak - számolt be az akcióról az RTL Híradó. Az akció január óta tart, azóta már 3900-an csatlakoztak hozzá.

A videókban arra is megpróbálják felhívni a figyelmet, hogy a következő tanévtől a magánkiadók kiadványainak jelentős része lekerül a választható tankönyvek listájáról. A szervezet buzdítja a szülőket, hogy ha tehetik, a jobb tankönyveket vásárolják meg a gyerekeknek.

Az Emmi korábban azzal reagált a kritikákra, hogy az új könyvek igenis jobbak, és ezt egyre több tanár is elismeri. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint azonban ez nem igaz, ők nem elégedettek a könyvekkel. A Szülői Hang akciójára a minisztérium azzal válaszolt, hogy a tiltakozás nem reprezentatív, mert nem képviselheti 3900 ímélcím az összes magyar diák és szüleik véleményét. (via hvg.hu)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.