3900 szülő tiltakozik videóüzenetben az állami tankönyvek ellen

oktatás
2019 február 22., 05:39
comments 166

Elégedetlenek az állami tankönyvek minőségével a Szülői Hang nevű szervezet tagjai, ezért videóüzenetben tiltakoznak - számolt be az akcióról az RTL Híradó. Az akció január óta tart, azóta már 3900-an csatlakoztak hozzá.

A videókban arra is megpróbálják felhívni a figyelmet, hogy a következő tanévtől a magánkiadók kiadványainak jelentős része lekerül a választható tankönyvek listájáról. A szervezet buzdítja a szülőket, hogy ha tehetik, a jobb tankönyveket vásárolják meg a gyerekeknek.

Az Emmi korábban azzal reagált a kritikákra, hogy az új könyvek igenis jobbak, és ezt egyre több tanár is elismeri. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint azonban ez nem igaz, ők nem elégedettek a könyvekkel. A Szülői Hang akciójára a minisztérium azzal válaszolt, hogy a tiltakozás nem reprezentatív, mert nem képviselheti 3900 ímélcím az összes magyar diák és szüleik véleményét. (via hvg.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.