3900 szülő tiltakozik videóüzenetben az állami tankönyvek ellen

Elégedetlenek az állami tankönyvek minőségével a Szülői Hang nevű szervezet tagjai, ezért videóüzenetben tiltakoznak - számolt be az akcióról az RTL Híradó. Az akció január óta tart, azóta már 3900-an csatlakoztak hozzá.

A videókban arra is megpróbálják felhívni a figyelmet, hogy a következő tanévtől a magánkiadók kiadványainak jelentős része lekerül a választható tankönyvek listájáról. A szervezet buzdítja a szülőket, hogy ha tehetik, a jobb tankönyveket vásárolják meg a gyerekeknek.

Az Emmi korábban azzal reagált a kritikákra, hogy az új könyvek igenis jobbak, és ezt egyre több tanár is elismeri. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint azonban ez nem igaz, ők nem elégedettek a könyvekkel. A Szülői Hang akciójára a minisztérium azzal válaszolt, hogy a tiltakozás nem reprezentatív, mert nem képviselheti 3900 ímélcím az összes magyar diák és szüleik véleményét. (via hvg.hu)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.