Életfogytiglant kapott a férfi, aki két éve gyalogosok közé hajtott Melbourne-ben

külföld
2019 február 22., 05:09
comments 11

Életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélték pénteken Ausztráliában azt a férfit, aki két évvel ezelőtt szándékosan gyalogosok közé hajtott az autójával Melbourne-ben, hat ember halálát okozta - köztük egy csecsemőét és egy tízéves kislányét -, további 27-nek pedig sérülést okozott.

A bíró az ország történetének egyik legsúlyosabb tömeggyilkosságának nevezte a 29 éves James Dimitriouis Gargasoulas tettét. Az elítéltnek legalább 46 évig kell börtönben maradnia.

A férfi lopott gépkocsival egy forgalmas belvárosi utcán hajtott a járókelők közé. A rendőrség akkoriban nem minősítette terrorcselekménynek az esetet, a férfinak ugyanis bűnözői múltja volt, és drogfogyasztás miatt érzéki csalódások gyötörték. A támadó a per során is azzal védekezett, „gázolásra buzdító jelet kapott”, hogy elmenekülhessen a rendőrök elől. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.