Felminősített a Fitch

gazdaság
2019 február 22., 20:48
comments 174

A Fitch Ratings péntek este Londonban közölte: egy fokozattal "BBB"-re javította a devizában és forintban fennálló hosszú futamidejű magyar államadósság-kötelezettségek besorolását az eddigi "BBB mínusz"-ról. Az MTI beszámolója szerint a nemzetközi hitelminősítő kalkulációja szerint a GDP-hez mért  nettó külső magyar adósságráta a 2013-2017-es időszak 34,4 százalékos átlagáról tavalyig 10,2 százalékra csökkent. A Fitsch szerint a javulás többek közt a folyómérleg-egyenleg folyamatos többletének,

a stabil külföldi működőtőke-beáramlásnak, valamint az Európai Uniótól érkező folyósításoknak köszönhető.

link Forrás

Orbán Viktor péntek reggeli rádióinterjújában hosszan dicsérte Varga Mihály pénzügyminisztert, aki mindig józan döntéseket hoz. 

"Ő maga is nagycsaládos ember, pontosan tudja, hogy miről van szó. Ráadásul karcagi, vidéki ember, az sem New York, nem a világ urbánus középpontja. Tehát pontosan tudja, hogy milyen a vidéki élet,"

sorolta a miniszterelnök.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.