Mészáros Lőrinc a nevére vette Simicska mezőgazdasági cégét

gazdaság
2019 február 22., 10:28
comments 71

Mikor Simicska Lajos a tavaszi parlamenti választás után megszabadult a legtöbb céges érdekeltségétől, már sejteni lehetett, hogy ezek a vállalkozások valahogy majd Mészáros Lőrinc, azaz Orbán Viktor miniszterelnök közelébe kerülnek majd. Ez azóta jórészt meg is történt, viszont csak egyetlen cég volt, amit Mészáros Lőrinc közvetlenül vett a nevére: Simicska óriási mezőgazdasági cégét, a Mezort Zrt.-t.

Mészárosnál szokatlan, hogy személyesen tűnjön fel egy-egy cég tulajdonosai között, gyakoribb, hogy új szerzeményeit csak közvetetten, más cégeken keresztül birtokolja.

Annyira viszont azért nem volt fontos neki a Mezort, hogy a cég irányításába is saját maga szóljon bele, az igazgatóságba maga helyett a fiát, ifjabb Mészáros Lőrincet küldte. (mfor)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.