Mészáros Lőrinc a nevére vette Simicska mezőgazdasági cégét

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Mikor Simicska Lajos a tavaszi parlamenti választás után megszabadult a legtöbb céges érdekeltségétől, már sejteni lehetett, hogy ezek a vállalkozások valahogy majd Mészáros Lőrinc, azaz Orbán Viktor miniszterelnök közelébe kerülnek majd. Ez azóta jórészt meg is történt, viszont csak egyetlen cég volt, amit Mészáros Lőrinc közvetlenül vett a nevére: Simicska óriási mezőgazdasági cégét, a Mezort Zrt.-t.

Mészárosnál szokatlan, hogy személyesen tűnjön fel egy-egy cég tulajdonosai között, gyakoribb, hogy új szerzeményeit csak közvetetten, más cégeken keresztül birtokolja.

Annyira viszont azért nem volt fontos neki a Mezort, hogy a cég irányításába is saját maga szóljon bele, az igazgatóságba maga helyett a fiát, ifjabb Mészáros Lőrincet küldte. (mfor)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.