Szökött rabszolgákat kellett eljátszaniuk az iskolásoknak tornaórán Virginiában

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Virginia állam a jelek szerint nemcsak a közelmúltig, hanem máig nem tudta feldogozni a rabszolgatartó múltját. 

Az állam vezető tisztségviselőinek blackface-botrányai után itt a tornaórai balhé. Kiderült ugyanis, hogy a Loudoun County-beli Madison's Trust általános iskolában sajátos módon próbálták átélhetővé tenni a gyerekeknek az amerikai feketék sorsát a Fekete Történelmi Hónap keretében. 

Pár nappal ezelőtt, miután a gyerekek meghallgattak egy rövid előadást az Undergound Railroadról (ez olyan menekülő útvonalak és rejtőzésre használt házak hálózata volt, aminek a segítségével a rabszolgatartás ellenzői szökött feketéknek segítettek eljutni a déli ültetvényes államokból az északi szabadságba) speciális tornaórai gyakorlat következett:

a tanulókat kis csoportokra osztották, majd szökött rabszolgákat játszva menekülnük kellett, akadályokon átmászva.

A tanítási nap végén 10 család tett panaszt, az iskola igazgatója később levélben kért bocsánatot az érzéketlenségért.

(via NBC Washington)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 6,1 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.