Szökött rabszolgákat kellett eljátszaniuk az iskolásoknak tornaórán Virginiában

ÉLET
2019 február 22., 9:56
comments 175

Virginia állam a jelek szerint nemcsak a közelmúltig, hanem máig nem tudta feldogozni a rabszolgatartó múltját. 

Az állam vezető tisztségviselőinek blackface-botrányai után itt a tornaórai balhé. Kiderült ugyanis, hogy a Loudoun County-beli Madison's Trust általános iskolában sajátos módon próbálták átélhetővé tenni a gyerekeknek az amerikai feketék sorsát a Fekete Történelmi Hónap keretében. 

Pár nappal ezelőtt, miután a gyerekek meghallgattak egy rövid előadást az Undergound Railroadról (ez olyan menekülő útvonalak és rejtőzésre használt házak hálózata volt, aminek a segítségével a rabszolgatartás ellenzői szökött feketéknek segítettek eljutni a déli ültetvényes államokból az északi szabadságba) speciális tornaórai gyakorlat következett:

a tanulókat kis csoportokra osztották, majd szökött rabszolgákat játszva menekülnük kellett, akadályokon átmászva.

A tanítási nap végén 10 család tett panaszt, az iskola igazgatója később levélben kért bocsánatot az érzéketlenségért.

(via NBC Washington)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt