Újabb lépés a TV2-ért: Dirk Gerkens jogait korlátozta a Mészáros-kör

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Újabb fontos lépést tett a TV2 teljes elfoglalásáért a Mészáros Lőrinc-közeli-féle kör. A Média1 beszámolója szerint a cég közgyűlése 

Dirk Gerkens vezérigazgató befolyását csökkentette.

Posztját megtarthatta, de például a nemrég elnöknek kinevezett Vaszily Miklós nélkül nem írhat már alá hivatalos dokumentumot. Gerkens Andy Vajna hozta a csatornához még 2015 őszén, miután megvásárolta a csatornát. 

Dirk Gerkens, a TV2 Csoport vezérigazgatójaFotó: Szigetváry Zsolt

Már tavaly megírta a 444, hogy a miniszterelnök utasítására Mészáros Lőrinc és köre átveszi Andy Vajnától a TV2-csoportot, a tranzakciónak sokáig nem voltak látható nyomai, sőt Vajna le is tagadta, hogy ilyesmit tervezne, és nyugtatta a TV2 dolgozóit. Andy Vajna aztán januárban meghalt, és néhány nappal később már a Mészáros-cégbirodalom Andrássy úti központjában tartott rendkívüli közgyűlést a TV2 vezetősége.  A jegyzőkönyvek szerint a Mészáros-körnek kedvező személyi változásokról döntöttek:

az Echo Tv vezéreként is működő Vaszily Miklós lett a TV2 elnöke.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.