Barlangi mentők hoztak ki egy férfit a Pilisborosjenő melletti Papp Ferenc barlangból

baleset
2019 február 23., 21:40
comments 163

Szombat délután két természetjáró bemászott a Pilisborosjenő határában található Papp Ferenc barlangba, egyikük, egy 33 éves férfi a barlang bejáratától néhány tíz méterre már eltévedt és nem találta a kiutat a felszínre. A társa hívta a 112-t, ahonnan értesítették a barlangi mentőket, ők hozták végül fel a férfit 4 óra elteltével, aki nem sérült meg. A barlangi mentők közlemény szerint

„a barlang egésze nehezen járható, szűkületekkel, instabil omladékokkal teletűzdelt járatainak hossza 400 méter, mélysége 66 méter. A Duna Ipoly Nemzeti Park a Papp Ferenc barlang látogatását csak gyakorlott barlangászoknak javasolja.”

(A cím feletti fotót a Magyar Barlangi Mentőszolgálattól kaptuk, Kovács Márton készítette.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.