Bezárja a kormány a fóti gyermekotthont

POLITIKA
2019 február 23., 08:41
comments 456

A fóti Károlyi István Gyermekközpontban biztosított ellátásokat a jövőben más helyszíneken kapják meg a rászoruló gyermekek, Kalocsán, Aszódon, Zalaegerszegen és Budapesten helyezik el őket, közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Magyar Hírlapon keresztül.

Az Emmi szerint az év első felében zár be a fóti gyermekközpont, az ott gondozott gyermekeket négy településen helyezik el. Zalaegerszegen és Kalocsán euró­pai uniós forrásból megvalósuló új, korszerű férőhelyeket kapnak. Hozzátettek, hogy a kormány célja, hogy megszűnjenek ezek a nagy létszámú, korszerűtlen gyermekotthonok Magyarországon. Az intézményben tavaly ősszel is gondot okozott, hogy nem tudták megjavítani a kazánt, ezért fáztak a gyerekek.

A gyermekotthon bezárását eredetileg 2018 közepére tervezték, de sokáig nem lehetett tudni, hogy a gyereket hol helyezik el. Az akkori tervek között szerepelt, hogy az épület kastélyként működik tovább.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.