Vágó Gábor lett az LMP EP-listavezetője

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Szavazással döntötte el szombaton az LMP kongresszusa, hogy ki vezesse a listájukat az EP-választáson. Ennek azért volt komoly jelentősége, mert a párt a bejutási küszöb táján ingadozik, így még szerencsés esetben sem lesz egynél több bejutója. 

Demeter Márta az első szavazási fordulóban kiesett, hogy a küldöttek a két állva maradt jelölt, Vágó Gábor és Kendernay János között választhassanak. Ezt a kört Vágó 70-30-ra nyerte meg az országos politikában sokkal kevésbé ismert Kendernay ellen, akinek ugyanakkor annyira jók a zöldpárti kapcsolatai, hogy a német zöldek állítólag befutó helyen tették volna fel a saját EP-listájukra, de ő inkább itthon próbálkozott.

(via Azonnali)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.