Vágó Gábor lett az LMP EP-listavezetője

Szavazással döntötte el szombaton az LMP kongresszusa, hogy ki vezesse a listájukat az EP-választáson. Ennek azért volt komoly jelentősége, mert a párt a bejutási küszöb táján ingadozik, így még szerencsés esetben sem lesz egynél több bejutója. 

Demeter Márta az első szavazási fordulóban kiesett, hogy a küldöttek a két állva maradt jelölt, Vágó Gábor és Kendernay János között választhassanak. Ezt a kört Vágó 70-30-ra nyerte meg az országos politikában sokkal kevésbé ismert Kendernay ellen, akinek ugyanakkor annyira jók a zöldpárti kapcsolatai, hogy a német zöldek állítólag befutó helyen tették volna fel a saját EP-listájukra, de ő inkább itthon próbálkozott.

(via Azonnali)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.