Vágó Gábor lett az LMP EP-listavezetője

POLITIKA
2019 február 23., 16:37
comments 346

Szavazással döntötte el szombaton az LMP kongresszusa, hogy ki vezesse a listájukat az EP-választáson. Ennek azért volt komoly jelentősége, mert a párt a bejutási küszöb táján ingadozik, így még szerencsés esetben sem lesz egynél több bejutója.

Demeter Márta az első szavazási fordulóban kiesett, hogy a küldöttek a két állva maradt jelölt, Vágó Gábor és Kendernay János között választhassanak. Ezt a kört Vágó 70-30-ra nyerte meg az országos politikában sokkal kevésbé ismert Kendernay ellen, akinek ugyanakkor annyira jók a zöldpárti kapcsolatai, hogy a német zöldek állítólag befutó helyen tették volna fel a saját EP-listájukra, de ő inkább itthon próbálkozott.

(via Azonnali)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.