39 évet ült ártatlanul, most 21 millió dollár fájdalomdíjat kapott

bűnügy
2019 február 24., 21:15
comments 365

Befejőzödött Craig Coley utolsó jogi ügye is. 21 millió dollár (közel 6 milliárd forint) fájdalomdíjat kapott Simi Valley településtől, mert felnőtt élete nagy részét ártatlanul börtönben töltötte.

A most 71 éves férfit 1978-ban ítélték életfogytiglanra, mert a vád szerint megölte a volt barátnőjét, és annak 4 éves gyermekét. Mindvégig ártatlannak mondta magát. Végül egy DNS-vizsgálat bizonyította, hogy tévesen ítélték el.

Craig Coley szabadulása után.
photo_camera Craig Coley szabadulása után. Fotó: Rich Pedroncelli/AP

2017-ben kapott kegyelmet az új bizonyítékok alapján, és akkor már kapott egy 1,95 millió dolláros kárpótlást az államtól. A további eljárások most fejeződtek be, és így jutott további 21 millió dollárhoz.

Coley szabadulása óta olyan fogvatartottak ügyeivel foglalkozik, akik ragaszkodnak ártatlanságukhoz. Látogatja őket, és igyekszik segíteni nekik ügyeik felülvizsgálatában.  (Reuters

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.