Győzelmének első évfordulóján országos mozgalmat alapított Márki-Zay Péter

2019 február 24., vasárnap 16:53
325

Vasárnap hivatalosan is megalakult a Mindenki Magyarországa Mozgalom, egy olyan politikai szervezet, amelyik nem párt, nem indul saját jogon a következő választásokon, de mégis érdemben kívánja befolyásolni a hazai politikát, különös tekintettel az őszi önkormányzati választásra.

A mozgalom vezetője, fő szervezője Márki-Zay Péter, akit 2018 február 25-én választottak meg Hódmezővásárhely polgármesterévé, miután az MSZP-től a Jobbikig, a DK-tól a Momentumig mindegyik ellenzéki párt támogatásáról biztosította. 

Márki-Zay Péter Fotó: Dimény András/Képszerkesztőség

Az MMM nem indul el az önkormányzati választáson, hanem azon dolgozik majd, hogy az ellenzéki pártoknál elérje, hogy minden városban csak egy polgármester-jelöltet indítsanak a fideszes jelölttel szemben. A Fidesz a mozgalom megalakulásának hírére kiadott egy közleményt, amiben "legújabb ellenzéki párt"-nak nevezik a mozgalmat, annak ellenére, hogy nem az.

A mozgalom szervezése már tavaly elkezdődött, az ország 600 településéről 4000 ember csatlakozott hozzájuk eddig. 

A zászlóbontáskor Márki-Zay többek között arról beszélt, hogy a NER a magyar történelem legkorruptabb rendszere, Orbán Viktort pedig ahhoz a gonosz iskoláshoz hasonlította, aki bántja a kisebbeket. Mindenkit figyelmeztetett, hogy aki az ellenzéki összefogást akadályozza, az valójában a Fidesz érdekeit képviseli. Előre jelezte, hogy a mozgalom soraiba is ültethet árulókat majd a Fidesz.

A zászlóbontó rendezvényen felszólalt Hadházy Ákos is, aki szintén vezetője a mozgalomnak, jelenleg független parlamenti képviselő, korábban az LMP társelnöke, még régebben fideszes önkormányzati képviselő volt, aki a Fidesz számos korrupciós ügyét hozta már nyilvánosságra. Hadházy azt ígérte, hogy a mozgalom segít megszervezni, hogy az EP-választáskor minden szavazókörben legyen legalább egy ellenzéki szavazatszámláló. Kijelentette, hogy a 2018-as parlamenti választáskor ezt nem sikerült megszervezni, és szerinte el is csalták ezért sok helyen azt a választást. (Index, 24)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt