Lelőtték az embert, aki el akart téríteni egy bangladesi utasszállítót

Vasárnap egy zavartnak tűnő, húszas éveiben járó férfi megpróbált betörni a Biman légitársaság Dakka - Dubaj járatának pilótafülkéjébe. Azt mondta, hogy eltéríti a gépet. Fő követelése az volt, hogy beszélhessen a bangladesi miniszterelnökkel, mert támogatást szeretne nála eszközölni, a feleségével való súlyos konfliktusában.

A fenyegetés komolynak tűnt, mert a férfinál pisztoly is volt.

A gép 142 utassal a fedélzetén kényszerleszállást hajtott végre a Csittagong repülőterén, vagyis még Banglades területén. 

Ezt a gépet próbálta eltéríteni a házassági válságban lévő férfi.Fotó: STR/AFP

A leszállás után a férfi elengedte az összes utast és a személyzet nagy részét is, de közülük egy embert túszként maga mellett tartott a gépen. 

A bangladesi hadsereg kommandósai ezután megrohamozták a gépet, és a férfit lelőtték. A pisztolya mellett robbanószert is találtak a testére erősítve. A túsznak nem esett baja. (BBC, Reuters)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.