20 másodperc alatt 488 métert zuhant Sala repülőgépe

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A Guardian arról írt, hogy mi derült ki eddig Emiliano Sala, a Nantes-ból a Cardiff Citybe igazoló, és oda tartó argentin labdarúgó tragikus repülőgép-balesetéről.

Fotó: Loic Venance/AFP

Kiderült, hogy a repülőgép, ami a La Manche-csatornába csapódott, egy 180 fokos fordulat után 20 másodperc alatt 488 métert zuhant, percekkel azután, hogy a pilóta a rádión kérte, hogy leszállhasson.

Az Air Accident Investigations Board (AAIB) jelentése szerint a repülőt 30 méterre onnan találták meg, ahol az utolsó radarjelet fogták 488 méter magasban, tehát a gép nagyon meredek ívben zuhant le.

Az AAIB azt is megkérdőjelezi, hogy David Ibbotson pilóta – akinek a holttestét még nem találták meg – egyáltalán engedélyt kapott-e a futballista szállítására. Azt még mindig nem tudni, mi volt a baleset oka. (Guardian)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.