20 másodperc alatt 488 métert zuhant Sala repülőgépe

A Guardian arról írt, hogy mi derült ki eddig Emiliano Sala, a Nantes-ból a Cardiff Citybe igazoló, és oda tartó argentin labdarúgó tragikus repülőgép-balesetéről.

Fotó: Loic Venance/AFP

Kiderült, hogy a repülőgép, ami a La Manche-csatornába csapódott, egy 180 fokos fordulat után 20 másodperc alatt 488 métert zuhant, percekkel azután, hogy a pilóta a rádión kérte, hogy leszállhasson.

Az Air Accident Investigations Board (AAIB) jelentése szerint a repülőt 30 méterre onnan találták meg, ahol az utolsó radarjelet fogták 488 méter magasban, tehát a gép nagyon meredek ívben zuhant le.

Az AAIB azt is megkérdőjelezi, hogy David Ibbotson pilóta – akinek a holttestét még nem találták meg – egyáltalán engedélyt kapott-e a futballista szállítására. Azt még mindig nem tudni, mi volt a baleset oka. (Guardian)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.