Megkéselte az apját a karok nélkül született paralimpikon

bűnügy
2019 február 25., 09:56
comments 76

Rory O’connor karok nélkül született, de jó sportoló lett belőle, több klubban focizott, úszott, sőt bekerült a walesi paraúszó-válogatottba is. Kései kamaszkora óta azonban súlyos depresszióval küzd, és ez is enyhítő körülmény volt bírósági tárgyalásán, amit azért tartottak, mert a 23 éves férfi 2018. november 3-án egy heves vita során egy ollószárból készített pengével hasba szúrta az apját, akit csak műtéttel sikerült megmenteni.

Rory O’connor tavaly vette a fejébe, hogy fegyvert akar, ezért készített magának egy ollópengéből olyan kést, amit a lábujjaival is képes használni. Novemberben összeveszett apjával, aki a porszívócsővel meglökte a mellkasát, a sportoló erre reagálva szúrt.

Kevin O’connor azt mondta a bíróságon, hogy bármi történjék, neki a fia jóléte a legfontosabb, és mindig támogatni fogja Roryt, éppen ezért igyekezett ő is rávenni a bírót, hogy a fia minél kisebb büntetést kapjon.

A bíró végül 12 havi próbaidőre, 100 órányi közösségi munkára és rehabilitációra ítélte Rory O'connort. (24.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.