Orbánék rokonával állt össze üzletelni Nyerges Zsolt, Simicska egykori jobbkeze

direkt36
2019 február 25., 14:04
comments 71

Új üzletbe kezdett Nyerges Zsolt, az Orbán-család régi ismerőse, aki korábban évekig Simicska Lajos jobbkeze volt. Februárban jegyezték be a cégbíróságon az A4B Managment Zrt. nevű céget, amelynek Nyerges az egyedüli tulajdonosa, a vezérigazgatója pedig egy Szeghalmi Márk Ádám nevű férfi.

Szeghalminak még Nyergesnél is közvetlenebb kötődése van a miniszterelnök családjához. A 35 éves férfi Orbán feleségének, Lévai Anikónak az unokaöccse, és az elmúlt években több politikai természetű ügyben is felmerült a neve. 2016-ban írta meg a 444, hogy Szeghalmival üzleti kapcsolatban álló vállalkozók milliárdos összegben halmoztak fel tartozást egy állami intézménynél. Az Index pedig két éve hozta összefüggésbe Szeghalmit egy paksi ingatlanfejlesztési projekttel.

Az új cégről elsőként a 24 számolt be hétfőn délelőtt.

Az A4B Managment Zrt. (a cégiratokban következetesen így írják, pedig a névben szereplő angol szót helyesen így kell írni: management) főtevékenysége a cégnyilvántartási adatok szerint „saját tulajdonú ingatlan adásvétele”. A cégbírósági iratok szerint a cég 300 millió forintos vagyonnal indul, ennyit fizetett be Nyerges az alapításkor. Nyerges a Direkt36 megkeresésére közölte, hogy nem akar nyilatkozni az új vállalkozásról, Szeghalmi pedig nem reagált a cég elérhetőségére küldött üzenetre.

Nyerges a pályája elején Szolnokon dolgozott ügyvédként, és onnan ered személyes ismeretsége Orbánnal és feleségével, a szintén szolnoki Lévai Anikóval.

Nyerges a 2000-es évek elején tűnt fel a Fidesz akkori gazdasági háttérembere, Simicska Lajos mellett. Nyergesnek így jelentős szerepe volt a Fidesz gazdasági hátországának felépítésében. Az ő feladata volt az egyre növekvő cégbirodalom napi ügyeinek irányítása, például évekig ő volt a Simicska-birodalom zászlóshajójának számító Közgép nevű építőipari óriáscég elnöke. Később azonban, miután Orbán és Simicska szembefordult egymással, a háttérbe vonult, és igyekezett mindkét féllel megtartani a kapcsolatot.

Fektess be a demokráciába! Csatlakozz a Direkt36 támogatói köréhez, hogy folytatni tudjuk a hatalom ellenőrzését!

Akkor irányult a figyelem ismét Nyergesre, amikor tavaly nyáron bejelentették, hogy Simicska gyakorlatilag a teljes cégbirodalmát eladja neki. Ezzel vált nyilvánvalóvá, hogy Simicska leteszi a fegyvert az Orbánnal folytatott közel négyéves háborúskodásban. Hamar kiderült, hogy Nyerges csak közvetítő szerepet játszott a történetben, néhány hónappal később ugyanis sorban eladta az egykori Simicska-érdekeltségeket az Orbánhoz közel álló Mészáros Lőrinc körének.

Részletek Simicska bukásáról ebben a cikkben:

link Forrás


A cégnyilvántartási adatokhoz az Opten szolgáltatását használtuk.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.