Rendőrökre fújta a cigifüstöt a tüntető, 150 ezres bírságot fizet

POLITIKA
2019 február 25., 08:20
comments 300

A Fővárosi Főügyészség sajtóközleménye szerint a bíróság az ügyészi indítványnak megfelelően 150 ezer forintos bírságot szabott ki arra a 20 éves férfire, aki 2018. április 14-én egy Kossuth téri tüntetésen a rendőrsorfal elé állt, majd percekig szidalmazta a rendőröket és többüknek szándékosan az arcába is fújta a dohányfüstöt.

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség a vádlott ellen három rendbeli becsületsértés vétsége miatt emelt vádat a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság tárgyalás tartása nélkül, az iratok alapján hozzon büntetővégzést a terhelttel szemben, és ez meg is történt, a férfire kiszabták a bírságot.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.