Schmidt Máriáék kiszállnak a Figyelőből

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A Figyelő kiadta a szerkesztőbizottság (Schmidt Mária, Lánczi Tamás, Berecz Kristóf) rövid közleményét, ami így szól:

„A mai nappal a Figyelő szerkesztőbizottsága lemond és átadja a lap irányítását az új tulajdonosnak. Köszönjük, hogy munkatársaink segítségével ilyen színvonalas és korszerű lapot tudtunk létrehozni. Öröm és megtiszteltetés volt a közös munka. Köszönjük olvasóink támogatását, biztatását, kitartását. Minden erőnkkel igyekeztünk azt megszolgálni.

A Figyelő jövőjéről az új tulajdonos fog határozni. A mi munkánk itt befejeződött. »Jó mulatság, férfimunka volt!«”

Schmidt Mária tulajdonos és Lánczi Tamás főszerkesztő a Figyelő egyik 2017-es konferenciáján.Fotó: botost/444.hu

A múlt héten Berecz Kristófot leváltották a lapot kiadó cég éléről, a 24.hu szerint a helyére Deák Bálint, a Világgazdaság főszerkesztője jött, aki kedden be is mutatkozik a szerkesztőségnek. A KESMA jobboldali médiaalapítvány alá betolt lapnak újra gazdasági profilt adnának a jövőben. (24)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.