Svédországban 15,2 fokot mértek

külföld
2019 február 25., 22:07
comments 44

Az évszakhoz képest nagyon meleg volt a február Svédország több pontján is.

A legmelegebb a délkelet-svédországi Karlshamnban volt, ahol vasárnap 15,2 Celsius-fokot mértek. Ez sokkal magasabb az eddigi, 1934-es rekordnál, ami 13 fok volt.

Ronnebyben 14,8, Hanöben 11,6 fokot mértek. Gotlandnál, ahol az eddigi rekord 1943 óta 8 fok volt, most 8,1 fokkal dőlt meg a rekord.

De nem csak az ország déli részén volt különösen meleg: Kvikkjokk-Årrenjarka lakosai északon szombaton rekordmeleget, 9,1 fokot mértek, míg Jäkkvikben 7,2 fokkal dőlt meg a februári rekord.

photo_camera Illusztráció: Jonathan Nackstrand/AFP

Svédország februári melegrekordja így sem dőlt meg: Smålandban 1961. február 18-án 16,5 fok volt. (Local)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.