Vietnam deportálja Kim Dzsongun hasonmását, de Trumpét nem

Vietnam fővárosában, Hanoiban nagy csődületet kavart Kim Dzsongun és Donald Trump hasonmásainak találkozója, hiszen napokon belül az igazi politikusokat is a városba várják, hogy az észak-koreai nukleáris arzenál leszereléséről és a kereskedelmi kapcsolatokról tárgyaljanak.

Fotó: MANAN VATSYAYANA/AFP

A hasonmásokat be is vitték a vietnami rendőrök, és Kim Dzsongun hasonmásának, a hongkongi-ausztrál Howard X-nek már a kihallgatásán is mondták, hogy rövidesen kap egy repülőjegyet vissza Hongkongba, és nem maradhat tovább Vietnamban. Indoklásképp a hatóságok annyit mondtak, hogy érvénytelen a vízuma, de Howard X szerint nem az, és mikor további tájékoztatást kért, nem kapott választ.

Szerinte annyi a bűne, hogy úgy néz ki, mint Kim Dzsongon, és a diktátornak nincs humora, ezért dobják ki Vietnamból.

Közben Trump hasonmása, a kanadai Russell White Hanoiban maradhat, csak arra kérték a rendőrök, ne öltözzön be Trumpnak az amerikai elnök látogatása alatt. Igaz, őt drágább is lett volna hazaröptetni Kanadába. (Guardian)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.