Vietnam deportálja Kim Dzsongun hasonmását, de Trumpét nem

külföld
2019 február 25., 06:46
comments 79

Vietnam fővárosában, Hanoiban nagy csődületet kavart Kim Dzsongun és Donald Trump hasonmásainak találkozója, hiszen napokon belül az igazi politikusokat is a városba várják, hogy az észak-koreai nukleáris arzenál leszereléséről és a kereskedelmi kapcsolatokról tárgyaljanak.

photo_camera Fotó: MANAN VATSYAYANA/AFP

A hasonmásokat be is vitték a vietnami rendőrök, és Kim Dzsongun hasonmásának, a hongkongi-ausztrál Howard X-nek már a kihallgatásán is mondták, hogy rövidesen kap egy repülőjegyet vissza Hongkongba, és nem maradhat tovább Vietnamban. Indoklásképp a hatóságok annyit mondtak, hogy érvénytelen a vízuma, de Howard X szerint nem az, és mikor további tájékoztatást kért, nem kapott választ.

Szerinte annyi a bűne, hogy úgy néz ki, mint Kim Dzsongon, és a diktátornak nincs humora, ezért dobják ki Vietnamból.

Közben Trump hasonmása, a kanadai Russell White Hanoiban maradhat, csak arra kérték a rendőrök, ne öltözzön be Trumpnak az amerikai elnök látogatása alatt. Igaz, őt drágább is lett volna hazaröptetni Kanadába. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.