Vigyázz a jelszavadra, különben kifoszt egy kriptovalutáért felbérelt hekker és egy csaló a webshopos profilodon keresztül!

bűnügy
2019 február 25., 07:01
comments 135

A Tatabányai Járási Ügyészség információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt bíróság elé állított egy budapesti férfit, amiért az elkövetett egy minden elemében 21. századi bűntényt.

Az ügyészség közleménye szerint az elkövető január elején egy hekkertől virtuális valutáért megvásárolta a sértett felhasználó nevét és jelszavát, majd egy ruházati termékeket árusító webáruház honlapján belépett a profiljába.

A csaló a felhasználói fiókban rögzített bankkártya adatok jogosulatlan megadásával 204 318 forint értékben vásárolt.

A modern bűnözők számára azonban pech, hogy már a lopásvédelmi gyakorlatok is modernek! A sértett a banknál reklamált, ezért a jogtalanul lehívott összeg jóváírásra került, így a sértett kára teljes mértékben megtérült.

A bűncselekmény elkövetését beismerő elkövetőt az ügyészség bíróság elé állította. A Tatabányai Járásbíróság az ügyészség indítványa alapján a vádlottat 150 000 forint pénzbüntetésre ítélte. A bíróság ítéletét az ügyész, vádlott és védő tudomásul vette, így az jogerős.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.