Vigyázz a jelszavadra, különben kifoszt egy kriptovalutáért felbérelt hekker és egy csaló a webshopos profilodon keresztül!

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

A Tatabányai Járási Ügyészség információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt bíróság elé állított egy budapesti férfit, amiért az elkövetett egy minden elemében 21. századi bűntényt.

Az ügyészség közleménye szerint az elkövető január elején egy hekkertől virtuális valutáért megvásárolta a sértett felhasználó nevét és jelszavát, majd egy ruházati termékeket árusító webáruház honlapján belépett a profiljába.

A csaló a felhasználói fiókban rögzített bankkártya adatok jogosulatlan megadásával 204 318 forint értékben vásárolt.

A modern bűnözők számára azonban pech, hogy már a lopásvédelmi gyakorlatok is modernek! A sértett a banknál reklamált, ezért a jogtalanul lehívott összeg jóváírásra került, így a sértett kára teljes mértékben megtérült.

A bűncselekmény elkövetését beismerő elkövetőt az ügyészség bíróság elé állította. A Tatabányai Járásbíróság az ügyészség indítványa alapján a vádlottat 150 000 forint pénzbüntetésre ítélte. A bíróság ítéletét az ügyész, vádlott és védő tudomásul vette, így az jogerős.

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 9,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.