Egy női alapítvány vezetőjét kérdezték a Mokkában a sikeres nőkről, de elfelejtették megemlíteni, hogy egyébként fideszes képviselő

2019 február 26., kedd 10:08
181

A kormány egyik kedvenc női szervezete, a szerencsétlen elnevezésű Nő a Siker Alapítvány nőnapra szervezett, háromnapos, szintén esetlenül hangzó Nő a Partnerség nevű konferenciájáról beszélgettek a kedd reggeli Mokkában. A téma az volt, hogy milyen elvárásoknak kell megfelelnie egy 21. századi nőnek. (Spoiler: nem derült ki.)

Ha az olvasó esetleg még nem hallott a szervezetről: az alapítványt azzal a céllal hozták létre 2016-ban, hogy „a gyakorlatban is segítse a nők esélyegyenlőségét mind a társadalomban, mind pedig a gazdaságban betöltött szerepeikben.” Annak ellenére, hogy nem túl régóta léteznek, rengeteg támogatást kapnak, 2017-ben 5 milliót adott nekik Schmidt Mária közalapítványa egy ‘56-os kiállításra, az EMMI vissza nem térítendő milliókat tol a projektjeikbe, illetve konzorciumi partnerek a 200 millió forintos, EU-s támogatással megvalósuló miskolci Nő-Köz-Pont létrehozásában.

A TV2 reggeli műsorában az alapítvány vezetőjét, Csöbör Katalint a konferencia apropóján kérdezték arról, milyen elvárásoknak kell megfelelnie egy 21. századi nőnek. 

Csak éppen azt felejtették el megemlíteni vagy kiírni a képernyőre, hogy a szervezet vezetője a Fidesz országgyűlési képviselője. 

A sokat ígérő beszélgetésből sajnos végül nem derült ki, hogy milyen elvárásoknak kell megfelelnie egy 21. századi nőnek, az viszont igen, hogy erről egy korábbi női konferencián azt mondta Orbán Balázs, a Miniszterelnökség stratégiai államtitkára, hogy ehhez a mai nőnek „trendivé kell válnia.”

Kiderült továbbá, hogy

 • a konferencián részt vesz a TV2 hírigazgatója, Kökény-Szalai Vivien, amit Csöbör Katalin ezúton is szeretne megköszönni neki;
 • a konferenciára előadásokat szerveztek, de nem egyetemi előadássorozatra kell gondolni;
 • a nők nagyon sok jogot és lehetőséget vívtak ki maguknak, voltak például szüfrazsettek;
 • a nők szavazhatnak, autót vezethetnek, nagy cégeket irányítanak és részt vesznek az ország vezetésében;
 • a nők legfontosabb feladata mégiscsak a gyermekvállalás;
 • a jövőnk tétje a kontinens biztonsága, ha nem vigyázunk, nem apa és anya lesz, hanem szülő 1 és szülő 2;
 • de szerencsére a kormány családtámogatási intézkedései valószínűleg megvédik a magyar nőket.

Nem derült ki, hogy

 • milyen elvárásoknak kell megfelelnie egy 21. századi nőnek;
 • mitől lesz sikeres egy 21. századi nő. 

Tavaly januárban az alapítvány azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy egészségvédelmi előadásnak álcáztak egy iskolai kampányrendezvényt, a választások előtt pedig ételosztást tartottak, ahol Csöbör Katalin fideszes tollaival kellett aláírni az átvételi ívet.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

 1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
 2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
 3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt