Hegedűs Lorántné is kilépett a Jobbik frakciójából

2019 február 26., kedd 11:12
184

Kilépett a Jobbikból és a párt országgyűlési frakciójából Hegedűs Lorántné. A döntésről az MTI-nek azt mondta, hogy a posztkommunistákkal történő bármilyen közösségvállalás ellentétes neveltetésével és személyes meggyőződésével. A képviselő a parlament honlapja szerint keddtől politizál függetlenként.

Hegedűs Lorántné tavaly áprilisban sorozatban harmadszor szerzett mandátumot a párt országos listáján, ebben a ciklusban a parlament törvényalkotási bizottságának alelnökeként tevékenykedett. A politikus egyben a Jobbik alelnöke is volt.

Hegedűs Lorántné Fotó: Jobbik/Facebook

Erről a Facebookon azt írta: „Tekintettel az áthidalhatatlanná vált politikai stratégiai nézetkülönbségre, az Országgyűlés elnökének bejelentettem a kilépésemet a Jobbik országgyűlési frakciójából, továbbá a Jobbik elnökségének lemondásomat párttagságomról, s így a pártban betöltött összes tisztségemről”. 

Hegedűs Lorántné távozásával 21 tagúra csökkent a Jobbik országgyűlési képviselőcsoportja, amiből öten léptek ki a tavaszi választások óta. 

Május végén zárta ki a képviselőcsoportból a pártvezetés Dúró Dórát, október elején pedig Volner Jánost. Utóbbi mellett kiállva távozott a frakcióból Apáti István és Fülöp Erik. A négy képviselő tavaly novemberben jelentette be, hogy létrehozták a Mi Hazánk Mozgalom képviselői csoportját az Országgyűlésben. De a jelenlegi szabályok szerint hiába lennének öten, nem alakíthatnak önálló frakciót, mivel arra csak azoknak van joguk, akik  az országgyűlési választáson országos listát állítottak, és mandátumot szereztek.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt