Hegedűs Lorántné is kilépett a Jobbik frakciójából

2019 február 26., kedd 10:12
185

Kilépett a Jobbikból és a párt országgyűlési frakciójából Hegedűs Lorántné. A döntésről az MTI-nek azt mondta, hogy a posztkommunistákkal történő bármilyen közösségvállalás ellentétes neveltetésével és személyes meggyőződésével. A képviselő a parlament honlapja szerint keddtől politizál függetlenként.

Hegedűs Lorántné tavaly áprilisban sorozatban harmadszor szerzett mandátumot a párt országos listáján, ebben a ciklusban a parlament törvényalkotási bizottságának alelnökeként tevékenykedett. A politikus egyben a Jobbik alelnöke is volt.

Hegedűs Lorántné Fotó: Jobbik/Facebook

Erről a Facebookon azt írta: „Tekintettel az áthidalhatatlanná vált politikai stratégiai nézetkülönbségre, az Országgyűlés elnökének bejelentettem a kilépésemet a Jobbik országgyűlési frakciójából, továbbá a Jobbik elnökségének lemondásomat párttagságomról, s így a pártban betöltött összes tisztségemről”. 

Hegedűs Lorántné távozásával 21 tagúra csökkent a Jobbik országgyűlési képviselőcsoportja, amiből öten léptek ki a tavaszi választások óta. 

Május végén zárta ki a képviselőcsoportból a pártvezetés Dúró Dórát, október elején pedig Volner Jánost. Utóbbi mellett kiállva távozott a frakcióból Apáti István és Fülöp Erik. A négy képviselő tavaly novemberben jelentette be, hogy létrehozták a Mi Hazánk Mozgalom képviselői csoportját az Országgyűlésben. De a jelenlegi szabályok szerint hiába lennének öten, nem alakíthatnak önálló frakciót, mivel arra csak azoknak van joguk, akik  az országgyűlési választáson országos listát állítottak, és mandátumot szereztek.