Örökre letiltotta az egyik legsötétebb brit nácit a Facebook és az Instagram

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Örökre törölték a Facebookról és az Instagramról Tommy Robinsont, a brit szélsőjobboldali English Defense League alapítóját, jelentette be kedden az Instagramot is birtokló Facebook. 

Tommy Robinson egy 2018. május 6-i tüntetésen.Fotó: See LI/CrowdSpark

A cég szerint Robinson, akinek valódi neve Stephen Yaxley-Lennon, rendszeresen megszegte az oldalak gyűlöletbeszéddel kapcsolatos szabályait. Erőszakra szólított fel embercsoportok ellen, szélsőséges csoportokat támogatott és másokat zaklatott. A végső tiltásra egy hónappal azután került sor, hogy a Facebook végleges, íásbeli figyelmeztetést adott Robinsonnak, miután egy bejegyzésében arról írt, hogy le kell fejezni a Korán ökövetőit. 

A férfit a Twitterről már korában letiltották, és ezzel az újabb két tiltással már csak a Youtube marad neki, ami a nyilvánosságra egy falat kenyérként vágyó Robinson számára nagyon komoly érvágás.

Mielőtt a végleges tiltás életbe lépett volna, Robinson még gyoran publikált az Instagramon egy videót, amiben arról beszélt, hogy a Facebook a médiával karöltve cenzúrázza őt.  (via Guardian)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 10,6 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.