Örökre letiltotta az egyik legsötétebb brit nácit a Facebook és az Instagram

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Örökre törölték a Facebookról és az Instagramról Tommy Robinsont, a brit szélsőjobboldali English Defense League alapítóját, jelentette be kedden az Instagramot is birtokló Facebook. 

Tommy Robinson egy 2018. május 6-i tüntetésen.Fotó: See LI/CrowdSpark

A cég szerint Robinson, akinek valódi neve Stephen Yaxley-Lennon, rendszeresen megszegte az oldalak gyűlöletbeszéddel kapcsolatos szabályait. Erőszakra szólított fel embercsoportok ellen, szélsőséges csoportokat támogatott és másokat zaklatott. A végső tiltásra egy hónappal azután került sor, hogy a Facebook végleges, íásbeli figyelmeztetést adott Robinsonnak, miután egy bejegyzésében arról írt, hogy le kell fejezni a Korán ökövetőit. 

A férfit a Twitterről már korában letiltották, és ezzel az újabb két tiltással már csak a Youtube marad neki, ami a nyilvánosságra egy falat kenyérként vágyó Robinson számára nagyon komoly érvágás.

Mielőtt a végleges tiltás életbe lépett volna, Robinson még gyoran publikált az Instagramon egy videót, amiben arról beszélt, hogy a Facebook a médiával karöltve cenzúrázza őt.  (via Guardian)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.