Örökre letiltotta az egyik legsötétebb brit nácit a Facebook és az Instagram

2019 február 26., kedd 13:57

Örökre törölték a Facebookról és az Instagramról Tommy Robinsont, a brit szélsőjobboldali English Defense League alapítóját, jelentette be kedden az Instagramot is birtokló Facebook. 

Tommy Robinson egy 2018. május 6-i tüntetésen. Fotó: See LI/CrowdSpark

A cég szerint Robinson, akinek valódi neve Stephen Yaxley-Lennon, rendszeresen megszegte az oldalak gyűlöletbeszéddel kapcsolatos szabályait. Erőszakra szólított fel embercsoportok ellen, szélsőséges csoportokat támogatott és másokat zaklatott. A végső tiltásra egy hónappal azután került sor, hogy a Facebook végleges, íásbeli figyelmeztetést adott Robinsonnak, miután egy bejegyzésében arról írt, hogy le kell fejezni a Korán ökövetőit. 

A férfit a Twitterről már korában letiltották, és ezzel az újabb két tiltással már csak a Youtube marad neki, ami a nyilvánosságra egy falat kenyérként vágyó Robinson számára nagyon komoly érvágás.

Mielőtt a végleges tiltás életbe lépett volna, Robinson még gyoran publikált az Instagramon egy videót, amiben arról beszélt, hogy a Facebook a médiával karöltve cenzúrázza őt.  (via Guardian)