A holland bíróság visszautasította annak a muszlim férfinak a panaszát, akinek le kellett volna vágnia a szakállát, hogy megkapjon egy állást

Több 444 videó?
Szeretném

A holland bíróság visszautasította annak a muszlim férfinak a fellebbezését, akitől azért vonták meg a szociális juttatásokat, mert vallási okokból nem volt hajlandó leborotválni a szakállát, amikor egy állásajánlatnál erre kérték. A férfinak felajánlották, hogy kiképzik azbesztmentesítésre, de a képzés alatt meg kellett volna szabadulnia az arcszőrzetétől, amire nem volt hajlandó.

Amikor ezt visszautasította, Amersfoort város tanácsa megvonta tőle és a feleségétől az ilyenkor járó szociális juttatásokat, amik ilyen képzés alatt a legálisan ott tartózkodóknak járnak. A férfi az emberi jogok európai egyezményére hivatkozva bíróságra vitte az ügyet, mert szerinte megsértették a gondolati és vallásszabadsághoz fűződő jogait.

A városi tanács közben azzal érvel, hogy veszélyt jelentett volna a férfi egészségére, ha az azbeszt darabjai a szakállába akadnak, ezért kérték, hogy borotválkozzon meg. Ráadásul az arcszőrzete miatt a védőmaszk is kevésbé lett volna hatékony. A férfi erre azt mondta, hogy vannak a piacon szakállbarát maszkok is, de a bíróság arra jutott, hogy a képzéshez az előírt védőfelszerelést kell használni. Így a bíróság arra jutott, hogy a juttatások felfüggesztése szükségszerű volt. (Guardian)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.