A LIBE Laura Codruța Kövesit támogatja az Európai Ügyészség vezetésére

A három bennmaradt jelölt közül Laura Codruța Kövesit, a román korrupcióellenes ügyészség (DNA) korábbi vezetőjét tartja a legalkalmasabbnak az európai főügyészi tisztségre az Európai Parlament illetékes bizottsága.

Laura Codruta Kövesi sajtótájékoztatót tart Bukarestben 2018. február 14-én.Fotó: Daniel Mihailescu/AFP

A belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi szakbizottság (LIBE) szerdán szavazott a kérdésről, miután előző nap meghallgatta a jelölteket, Laura Codruța Kövesi mellett Jean-Francois Bohnert francia és Andres Ritter német ügyészt.

Kövesi 26, Bohnert 22, Ritter pedig egy szavazatot kapott a brüsszeli ülésen.

Két hete egy rendőr jelent meg Kövesi lakásán, hogy átadja neki a bírák és ügyészek által elkövetett bűncselekményeket vizsgáló ügyészség gyanúsítotti idézését. Pedig a karriere 24 éve alatt egyszer sem indult ellene sem fegyelmi, sem büntetőjogi eljárás, csak most. Kövesi a DNA főügyészeként sokakat haragított magára a román politikában, épp ezért számít ő a legesélyesebbnek az európai főügyészi posztra. (via MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.