A LIBE Laura Codruța Kövesit támogatja az Európai Ügyészség vezetésére

2019 február 27., szerda 10:58
102

A három bennmaradt jelölt közül Laura Codruța Kövesit, a román korrupcióellenes ügyészség (DNA) korábbi vezetőjét tartja a legalkalmasabbnak az európai főügyészi tisztségre az Európai Parlament illetékes bizottsága.

Laura Codruta Kövesi sajtótájékoztatót tart Bukarestben 2018. február 14-én. Fotó: Daniel Mihailescu/AFP

A belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi szakbizottság (LIBE) szerdán szavazott a kérdésről, miután előző nap meghallgatta a jelölteket, Laura Codruța Kövesi mellett Jean-Francois Bohnert francia és Andres Ritter német ügyészt.

Kövesi 26, Bohnert 22, Ritter pedig egy szavazatot kapott a brüsszeli ülésen.

Két hete egy rendőr jelent meg Kövesi lakásán, hogy átadja neki a bírák és ügyészek által elkövetett bűncselekményeket vizsgáló ügyészség gyanúsítotti idézését. Pedig a karriere 24 éve alatt egyszer sem indult ellene sem fegyelmi, sem büntetőjogi eljárás, csak most. Kövesi a DNA főügyészeként sokakat haragított magára a román politikában, épp ezért számít ő a legesélyesebbnek az európai főügyészi posztra. (via MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt