A soproni polgármesteri hivatal értesítette a helyieket, hogy a garázsuk falára fújták, hogy Orbán egy geci

politika
2019 február 27., 17:23
comments 467

Olvasónk, Tomi Sopronban élő szülei furcsa levelet kaptak a város polgármesteri hivatalától, ezt itt:

A garázs falára ismeretlen tettesek azt fújták fel, hogy Orbán egy geci, de ezt a feliratot valaki szerdán már átfestette csupa feketére.

Az eredeti felirat azonban így is kivehető:

A levél szerint hasonló felszólítást kaphatott még 18 soproni és fertőrákosi lakos.

Kérdeztük a soproni önkormányzatot, hogy az ilyesmi miért önkormányzati hatáskör, hogy minden graffitinél így járnak-e el, vagy csak az Orbánt gyalázóaknál, és hogy hány hasonló felhívást kézbesítettek, erre ezt a választ küldték:

„A (...) levél feladója a Polgármesteri Hivatal Városgazdálkodási Osztálya volt. A Hivatal közterület-felügyeleti csoportja a napi munkavégzés során rendszeresen ellenőrzi a város utcáit, köztereit. Falfirkák esetében is igyekszünk mielőbb felvenni a kapcsolatot az ingatlantulajdonosokkal, együttműködésüket kérve a településkép védelméről szóló rendeletünk 12/2018. (IX. 28.) alapján az eredeti állapot helyreállítására. Levélben történő megkeresést általában akkor alkalmaz a Hivatal, ha a falfirka közfelháborodást kelt (sértő, trágár, obszcén tartalmú).”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.