A soproni polgármesteri hivatal értesítette a helyieket, hogy a garázsuk falára fújták, hogy Orbán egy geci

Olvasónk, Tomi Sopronban élő szülei furcsa levelet kaptak a város polgármesteri hivatalától, ezt itt:

A garázs falára ismeretlen tettesek azt fújták fel, hogy Orbán egy geci, de ezt a feliratot valaki szerdán már átfestette csupa feketére.

Az eredeti felirat azonban így is kivehető:

A levél szerint hasonló felszólítást kaphatott még 18 soproni és fertőrákosi lakos.

Kérdeztük a soproni önkormányzatot, hogy az ilyesmi miért önkormányzati hatáskör, hogy minden graffitinél így járnak-e el, vagy csak az Orbánt gyalázóaknál, és hogy hány hasonló felhívást kézbesítettek, erre ezt a választ küldték:

„A (...) levél feladója a Polgármesteri Hivatal Városgazdálkodási Osztálya volt. A Hivatal közterület-felügyeleti csoportja a napi munkavégzés során rendszeresen ellenőrzi a város utcáit, köztereit. Falfirkák esetében is igyekszünk mielőbb felvenni a kapcsolatot az ingatlantulajdonosokkal, együttműködésüket kérve a településkép védelméről szóló rendeletünk 12/2018. (IX. 28.) alapján az eredeti állapot helyreállítására. Levélben történő megkeresést általában akkor alkalmaz a Hivatal, ha a falfirka közfelháborodást kelt (sértő, trágár, obszcén tartalmú).”

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.